Styring av ymse slag.

For et par dager siden dro mannen og guttungen på båttur. Målet var Skagen, eller et eller annet sted på Svenskekysten, alt etter vær- og føreforhold. De seilte av gårde i sol og medvind.

UTEN meg.

I år var jeg så dårlig at det var ingen som helst måte jeg kunne klare å være i en gyngende båt i flere dager. En kort prøvetur sendte meg rett til sengs. Så nå er jeg her, mutters alene hjemme mens familien er på ferie. Det er SYND på meg. Så det så.

Dermed har jeg et valg å ta. Jeg kan grave meg ned i selvmedlidenhetens tåreklamme koseteppe, eller jeg kan la vær. Jeg er like mye alene hjemme uansett…

Som noen en gang sa: «Man kan ikke bestemme hva som skjer, men man kan bestemme hvordan man håndterer det.» Selv oppdaget jeg det som tre-åring – jeg hadde lenge trodd at det var en naturlov at man gråt når man falt og slo seg. Så en dag oppdaget jeg at det gikk an å la være å gråte… jeg ble så forbauset at jeg helt glemte at jeg hadde vondt. Hendelsen var så skjelsettende at jeg fremdeles kan se for meg skiferhellen foran nesen min der jeg lå – Jøss – jeg kan styre mine egne reaksjoner!

Og akkurat nå er det et spørsmål om styring. Jeg forsøker så godt jeg kan å styre unna selvmedlidenheten, og i stede finne det positive i situasjonen. Mann og sønn borte, på ferie uten meg… og jeg har huset for meg selv, og med det full kontroll over fjernkontrollen. Dertil et par DVDer jeg ikke har sett, deriblant en BBC-serie som kan egne seg hvis det blir regnvær (og blir det regn kan jeg dessuten glede meg over å IKKE være på båttur). Så skal jeg LA VÆR å lage middag, og i stedet kjøpe et eller annet godt som bare jeg liker… Og blir det sol skal jeg sitte ute i hagen med en tekopp og en god bok på Kindle-en min, lukte på rosene og slappe av i vissheten om at barnetaxiservicen ikke trengs. Det er egentlig deilig å huset for seg selv en stund!

Jeg velger å kose meg, og av fullt hjerte unne de to en ferie der de slipper å ta hensyn til meg hele tiden – for de trenger det, de også.

Én tanke om “Styring av ymse slag.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s