Nytt og nyttig på nett :)

Jeg gleder meg – virkelig!

Det er ikke alltid like greit å finne god og riktig informasjon om ME på norsk.

På engelsk fins det mye, men det er ikke alle som er like gode i utenlandsk, og slett ikke alle med grå ull mellom ørene, tanketåke og utmattelse som orker å gi seg i kast med ordbok, leksikon og google translator for å forstå engelske artikler.

ME-foreningens nettsider har vært mangelfulle og dårlig oppdatert, Menin sine er dessverre ikke så veldig innholdsrike, de heller.

Hvis man ser på hva allmennleger kan om ME, kan det virke som om de ikke har det så greit, de heller. Heller ikke for dem finnes det en god kilde som inneholder gode artikler og nyheter om forskning.

Da er det jo flott at ME-foreningen lanserer sin nye nettside ved midnatt i natt.

adressen er som før: www.me-foreningen.no

En liten gruppe har jobbet det siste halve året med å samle informasjon, både for leger og legfolk. Siden har kanskje ikke verdens mest fancy layout – men den er ryddig og lett å navigere, og det er vel det viktigste i så måte. Dessuten er den stappfull av god informasjon – på norsk. Selvsagt er det lenker til engelske artikler også, det kommer vi ikke utenom. Vi bor i et lite land med et lite språk, og mye av forskningen på ME foregår i land der man ikke snakker norsk. Noe har blitt oversatt, men dette er en tidkrevende prosess. Mer kommer etter hvert.

Mye av det engelske er ment for helsepersonell – de burde være vant med å lese engelske forskningsartikler. Det er jo viktig at de også får god informasjon – for pasientenes skyld!

Siden får en avdeling beregnet på pasienter, og en for helsepersonell, og en avdeling om mestring. Dessuten skal det hele tiden oppdateres med nyheter om alt som skjer.

Så dette er virkelig noe å glede seg over!

Reklamer

Én tanke på “Nytt og nyttig på nett :)”

  1. Dette høres veldig bra ut! Takk for informasjon.
    Det har vært mange nyhetsblogger om ME, men etterhvert har den ene etter den andre blitt lagt ned, dessverre. Så vidt jeg vet ligger informasjonen fremdeles på bloggene som er nedlagt, men selvsagt er det bra at me-foreningen har tatt oppryddingsjobben og gjør det enkelt å bruke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s