Utsikten

Så langt går rusleturen.
Så langt går rusleturen.

Jeg er fryktelig heldig med hvor jeg bor. Riktignok er det et stykke utenfor byen, og mer enn en mil å kjøre til nærmeste matbutikk nå om vinteren. Om sommeren kryr det av folk her, men nå om vinteren kan man ikke akkurat si at det er et yrende folkeliv. Det kan bli litt stusslig av og til, særlig de dagene jeg er for rastløs til å sitte stille, men for slakk i strikken til å sette meg i bilen for å kjøre noen steder.

Da får jeg glede meg over utsikten i stedet. Vi bort rett ned til Drammensfjorden, og jeg kan sitte ved stuevinduet og se ut over vannet. Lyset skifter hele tiden, fra time til time, fra dag til dag, og gjennom årstidene. Jeg har en fast liten rusletur bortover veien langs vannet til 40-skiltet, og tilbake igjen. Jeg tar med meg kamera, og gir meg selv utfordringen å finne motiver, og det er utrolig hva man finner når man leter.

Det har snødd i flere dager nå, lett, fin snø som har vaglet seg opp på alle flater, og kledd inn trær og busker i hvitt dun. skyene henger lave og grå over vannet, og hele verden ser ut til å være i gråtoner. Kvister og greiner danner spennende grafiske mønster mot det hvite.

vinter146

Jeg leste for litt siden om en studie som var gjort i England, der man forsøkte å finne hvilken faktor som bidro mest til lykke i folks liv. Det viste seg at det var ikke de store hendelsene som ekteskap, nytt hus eller ny jobb – de tingene var spennende med en gang, men etter noen måneder var man like fornøyd som man var før. Det som bidro mest til varig glede, var å bo i nærheten av en åpen, grønn park eller plass. Vi trenger natur rundt oss, men det trenger kanskje ikke være en hel park. En annen studie viste at nyopererte pasienter som hadde grønne planter i sykehusrommet, kom seg fortere enn pasienter som ikke kunne se planter. Jeg savner fryktelig å kunne gå i skog og fjell – men siden det er til ingen nytte å tenke på det man ikke kan få, får jeg glede meg over utsikten min i stedet, og rusleturen med kamera. Gleden er mange ganger der, bar man vet å se etter den 🙂

vinter143 vinter144

vinter142

vinter141

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s