Skjæra på Tofte

bolge9

Aftenposten hadde nylig en artikkel om at det er bra for oss å gå tur i naturen.

Dette er en støtte til at naturopplevelsen har en egen verdi for vår mentale helse, og et argument for at alle bør ha god tilgang til naturen, sier Martinsen.

En britisk studie viste for en tid tilbake at det var viktigere med tilgang til grøntarealer enn mye penger når det gjaldt å bli lykkelig.

Inegn av resultatene var vel strengt tatt egentlig noen bombe – men som alle ting man tror man vet, er det godt å få bekreftet at det man trodde var riktig. Natur får oss til å stresse ned, bli mindre bekymret og roligere til sinns.

Det er ikke så lett å komme seg ut på lange turer når man har ME, men det går an å finne naturopplevelser nær parkeringsplassen også. På Tofte kan man parkere, gå ti skritt og vende bebyggelsen ryggen – og ha hele Breiangen foran seg. Skjæra på Tofte er svaberg av rosa granitt og er en liten verden helt for seg selv. Det klorer seg fast strandnelliker og bergknapp i sprekkene, og lyset er evig foranderlig – alt etter vær og årstid.

Det gir ro i sjelen og sitte der og se ut over, eller å gå på oppdagelsesreise med kamera. Naturopplevelser i miniatyr kan også være store. Kameraet hjelper meg å se – jeg blir mer oppmerksom på detaljene og de små forandringene. Jeg utfordrerer meg selv til å finne nye motiver, eller å se de gamle på nye måter, eller bokstavelig talt i nytt lys.

Og jeg kommer igjen og igjen tilbake til Skjæra på Tofte.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

 

 

 

 

Reklamer

Én tanke på “Skjæra på Tofte”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s